Išminties ieškantiems

Balandžio 13 dieną Varėnos viešojoje bibliotekoje Anantara das, bhakti jogas, ajurvedos gydytojas, psichologas ir brachmanas, pagal senąją vaišnavų tradiciją Indijoje įšventintas šventikas, žurnalo „Vedos“ leidėjas, pristatė savo knygas „Meilės troškulys. Vedų išminties ieškantiems“, „Santykių menas“.

Knyga „Meilės troškulys. Vedų išminties ieškantiems“, parašyta gražiu eseistiniu stiliumi, skirta ieškantiems dvasingumo. Aštuoniuose skyriuose: „Dvasingumas“, „Žmogaus prigimtis“, „Santykiai“, „Vaikai“, „Žalingi įpročiai“, „Mityba“, „Sveikata“, „Mano kasdienybė“ išdėstyti vaišnavizmo pagrindai. Skaitytojai sužinos, ką vaišnavai mano apie būrimą, arbatą, alkoholį, moteris, pykčio priepuolius, netradicinę lytinę orientaciją, uošvienes, lytinius santykius, meilę, abortus, mėsą ir žuvį, depresiją ir daugybę kitų aktualių dalykų.

Knyga „Santykių menas“ yra apie tai, kas labai svarbu bendraujant su artimaisiais, tuokiantis, skiriantis, mylint ir mylintis. Santykių meno aspektai išdėstyti keturiuose skyriuose: „Santykiai iki santuokos“, „Santykiai šeimoje“, „Santykiai su artimaisiais“, „Santykiai su aplinkiniais“. Aptariamos temos: antroji pusė, santykiai po išdavystės, trumpos melo kojos, „netyčiukai“, santykiai su vedusiu vyru, kažkur dingusi meilė ir aistra, buvusieji ir kt. Pateikiama reali gyvenimiška, dažnai nelinksma istorija, tuomet ji komentuojama. Skaitytojai ras istorijų iš Krišnos vaikystės.

Varėnos viešosios bibliotekos metodininkė Daiva Armonienė

  _DSC7836        _DSC7822